Pivovar
Oslavte poslední den roku u nás ve Vojanově dvoře. Připravujeme pro Vás 4chodové menu plné specialit. Neváhejte a rezervujte si místo.
Silné polotmavé pivo, spodně kvašené, provoněné bergamotem. Pivo je měděné barvy a je vařeno z čtyř druhů sladu a aromatického chmele. Pro navození vánoční atmosféry je pivo provoněné pralesním bergamotem. alc 6,9%, IBU 30, 16% EPM
Představujeme Vám nové pivo od našeho sládka - jedenáctku Svatomartinský ležák. Světlý ležák, spodně kvašený. Jedná se o tradiční české pivo, vařené klasickým způsobem. Složený je ze tří druhů ječných sladů, chmelený pouze ryze českým Žateckým poloraným červeňákem. Pivo má velmi příjemnou jemnou hořkost, doplněnou středně plným tělem. 11% EBC , IBU: 34 , 4,5% alc.
Pochutnejte si na husím kaldounu, rillettes, husím stehýnku nebo bramborových přesňácích. S naším pivem je to výtečná kombinace.
Představujeme Vám podzimní novinku na čepu - svrchně kvašenou jedenáctku Autumn Ale. Polotmavé pivo typu American Ale se skládá ze čtyř druhů ječných sladů. Díky nim má pivo svou jantarovou barvu a lehkou plnost. Velká dávka chmelu zajišťuje vyšší hořkost doplněnou o chutě a aroma červených plodů, citrusů a tropického ovoce. 11% EBC, IBU: 42, 4,6% obj. alc.
Uvařili jsme pro vás nové pivo - třináctku SESSION IPA. Světlé silné pivo, svrchně kvašené ve stylu India Pale Ale. Výborně pitelné pivo s výraznou hořkostí, zejména při doznívání, získanou silně aromatickými chmely. 13%EBC, IBU: 40, 5,6%obj. alc.
a restaurace Vojanův dvůr
Pivovar a restaurace Vojanův dvůr se nachází na Malé Straně, v historických prostorách původního biskupského dvoru ze 13. století. V červenci 2018 byla slavnostně zahájena činnost vlastního pivovaru, čímž se Vojanův dvůr stal prvním minipivovarem na Malé Straně. Pivo zde vaří zkušený sládek Tomáš Tuchyně ve spolupráci s vrchním sládkem sesterského pivovaru U tří růží, Robertem Maňákem. Těšit se můžete na živé pivní speciály odlišné od běžného průmyslového sortimentu na trhu.
Šéfkuchař Martin Procházka připravuje kvalitní a tradiční pokrmy české a světové kuchyně v moderním pojetí s pečlivým výběrem kvalitních surovin. Restaurace s celkovou kapacitou až 300 míst. Biskupský dvůr má dostatek místa pro posezení na prostorné letní zahrádce, kde nechybí ani krytá terasa. Vnitřní historický prostor bývalých stájí je ideálním prostorem pro svatby, rauty, teambuildingy nebo uzavřenou společnost. Oko potěší sarkastické Malostranské výjevy na zdech od ruky slavného pražského akademického malíře Jiřího Bernarda.
První písemná zmínka o objektu pochází z roku 1249, kdy byl sídlem Pražského biskupa. Na počátku 19. století přechází do majetku šlechtického rodu Windischgrätz a užíval se také jako císařská konírna kde byl ustájen kůň ARDO II. jehož si sochař Jan Myslbek vybral jako model pro jezdeckou sochu Sv. Václava v horní části Václavského náměstí.
Pivovarská restaurace
Útulná restaurace "Formanka" o kapacitě 40 míst s novým barem, který disponuje pěti kohoutovým výčepním zařízením, kde Vám můžeme nabídnout několik druhů piva z našeho pivovaru. Můžete si pochutnat na specialitách České i zahraniční kuchyně, které Vám připraví šéfkuchař Martin Procházka se svým týmem.
V restauraci a pivovaru Vojanův Dvůr je možné pořádat soukromé rezervace pro které nám slouží naše "Konírna", která disponuje s kapacitou 70 míst k sezení. Restaurace se také pyšní svou letní zahradou, která pojme až 140 míst k sezení, kde Vám rádi zpříjemníme horké letní dny letní nabídkou z grilu.
šéfkuchař
Martin ProcházkaPod vedením šéfkuchaře Martina Procházky se v restauraci Vojanův dvůr připravují delikatesy tradiční české a moravské kuchyně v moderním pojetí.
Martin Procházka dříve působil v hotelu Alcron, kde se jako zástupce šéfkuchaře významně podílel na zisku michelinské hvězdy, udělené v roce 2012.
kontakty
- Adresa:
U Lužického semináře 21, 110 00 Praha 1
- Tel:
+420 601 233 233
- Otevírací doba:
Pondělí - Čtvrtek 11:00-22:00, pátek + sobota 11:00-23:00, neděle 11:00 - 21:00
- Rezervace:
- Šéfkuchař:
Martin Procházka
- IČO:
24196240
- DIČ:
CZ 24196240